Wintertees in gebruik

Geschreven door Sofie Lemmens op maandag 24 november 2014 in de categorie Algemeen, Terrein

Wintertees in gebruik

Vanaf deze week stappen we over naar de ‘wintertees’. Onze zomertees kunnen op die manier herstellen en speelklaar zijn tegen het begin van volgend seizoen. De kunstmatten zijn nu ook beschikbaar op alle holes en laten toe om in de inlegstroken op te teeën.Het verschil in afstand zal gecompenseerd worden door aanpassing van de handicapslagen en par 5’s voor de dames.

Onderstaande samenvatting verklaart de berekening en maakt duidelijk wat de impact zal zijn.

- De totale afstand naar de zomergreens is 5000 m en is te vergelijken met de afstand in de zomer van de blauwe blokken (5004 m).

- Voor de dames worden hole 3 en hole 16 een par 5. Volgens de officiële richtlijnen zijn deze holes eigenlijk net te kort, maar op die manier worden 2 extra strokes specifiek toegekend op de ‘langere’ holes.

- Voor de dames van categorie I (blauwe blokken) is er nagenoeg geen afstandsverschil. Ze krijgen gemiddeld evenveel strokes : min 2 slagen volgens de course rating, maar plus 2 door de par 5’s .

Voor de dames van de rode blokken is de afstand 376 m langer. Dit wordt gecompenseerd door 1 extra handicapslag en 2 par 5’s, dus eigenlijk met 3 extra slagen.

Vergeleken met de gele blokken is de totale lengte 392 m korter. Dit resulteert voor de heren gemiddeld in een vermindering van 2 handicapslagen.

Het verschil tussen heren en dames blijft op die manier ook 5 slagen, wat ook het gemiddelde verschil is in de zomer.

We zijn ervan overtuigd dat iedereen zich hierin kan vinden en dat we op deze manier een gezonde competitieve wintercup kunnen spelen.