Senioren Lenteuitstap 2020

Geschreven door Sofie Lemmens op vrijdag 6 december 2019 in de categorie Seniors

Senioren Lenteuitstap 2020

De lenteuitstap van de senioren gaat in 2020 naar de Veluwe regio in Nederland. We vertrekken op dinsdag 2 juni en spelen die dag op De Scherpenbergh Golf & Business Club, 2 u rijden van op Ternesse. We slaan af vanaf 12 u. Van hier is het een kwartiertje rijden naar het schitterende Kasteel Engelenburg, dat deel uitmaakt van de Relais&Château keten. Hier verblijven wij 2 nachten in halfpension met wijn aan tafel. We hebben al een lange en schitterende ervaring in dit hotel.

Woensdag 3 juni spelen vanaf 11u30 op Lochemse G&CC ‘De Graafschap’, op 20 km van het hotel. Op donderdag 4 juni spelen we vanaf 10u30 op de Keppelse Golf, op 18 km van het hotel. Er is mogelijkheid om hier een hapje te eten. Daarna is het 2u rijden naar Ternesse. De eerste 2 banen zijn parkbanen, daterend van 1987 tot 1998, en hebben prima beoordelingen van minimum 8/10 op leadingcourses. De derde baan is oorspronkelijk een bosbaan uit 1926, in 2011 uitgebreid met een eerder linksachtig deel. 

De prijzen zijn:

500€ in 2p kamer

570€ voor 1p in 2p kamer

165€ korting voor niet golfer.

Luxe kamers zijn beschikbaar met een supplement van 25€. Aankomen op maandagavond is mogelijk mits een supplement(zie inschrijfformulier) Bij inschrijving wordt een voorschot van 250€ per persoon gevraagd onmiddellijk te betalen, waarop de inschrijving wordt genoteerd. Het saldo dient vereffend voor 20 april 2020.

Zie modaliteiten op bijgevoegd inschrijfformulier: klik hier

Voor bijkomende informatie golfbanen: klik hier

Voor detailprogramma: klik hier

Voor hotelinformatie klik hier

Graag zo snel mogelijk inschrijven tot midden januari 2020

Lees verder

Herfstreis Senioren 2019

Geschreven door Sofie Lemmens op zaterdag 12 oktober 2019 in de categorie Seniors

Herfstreis Senioren 2019

Prachtig hotel, prachtig weer, prachtige golfbanen, prachtig gezelschap. Dit jaar verbleven we aan de Costa Blanca in het comfortabele hotel La Finca*****, met vooral zijn grote en mooie kamers. De golfbanen La Finca en Las Colinas waren top. Het weer was uitstekend, nadat het noodweer die regio enkele weken voordien zwaar geteisterd had. Zo waren alle bunkers op Las Colinas leeg gespoeld. De organisatie van Active Golf was uitstekend en beviel onze 19 deelnemers.

Lees verder

Elk seizoen heeft zijn voordelen!

Geschreven door Piet Vandenbussche op woensdag 25 september 2019 in de categorie

Elk seizoen heeft zijn voordelen!

​Het einde van een geslaagd golfseizoen is al in zicht, maar niet getreurd, ook het winterseizoen heeft zijn charmes.  Wat bijvoorbeeld te denken van de prachtige nieuwe wintercollectie in de golfshop?  De winterkleding is vanaf nu volledig ter beschikking en ziet er fantastisch uit!  Snel naar de Ternesse golfshop!

Lees verder

Déjeuner sur l’herbe

Geschreven door Piet Vandenbussche op dinsdag 24 september 2019 in de categorie

Déjeuner sur l’herbe

​Ternesse leek vorige zondag wel het tafereel van de Franse schilder Edouard Manet: ‘Déjeuner sur l’herbe’.  Op tal van plaatsen op het golfterrein zaten gezelschappen in het gras te picnicken en te genieten de laatste zomerzon.  Aanleiding voor dit gezellig gebeuren was de mooie organisatie Men’s Invitational.  Onder impuls van organisator Eric Van den Bergh en co-organisatoren Michael Van den Brandt en David Hagenaars is de Men’s Invitational duidelijk één van de hoogtepunten van het golfseizoen.  De succesvolle wedstrijd, waarbij iedereen in het wit gekleed is, werd afgesloten met een sfeervol avondfeest.

Het event heeft ook een eigen facebookgroep, waar diverse sfeerfoto’s van deze geslaagde dag terug te vinden zijn: https://www.facebook.com/groups/MensInvitational/ 

Lees verder

Philippe Stroobants en Véronique Van Eyck zijn de nieuwe clubkampioenen

Geschreven door Piet Vandenbussche op maandag 1 juli 2019 in de categorie

Philippe Stroobants en Véronique Van Eyck zijn de nieuwe clubkampioenen

Afgelopen zondag werd op Ternesse het jaarlijks clubkampioenschap gespeeld.  Een maand later dan gewoonlijk door de organisatie van het BKO eind mei.  Bij de heren ging de titel verrassend naar  een sensationele Philippe Stroobants, die met 152 slagen alle favorieten het nakijken gaf.  Met 154 slagen werd een eveneens sterk op dreef zijnde Peter Van Puijm runner-up.  

Bij de dames kregen we met Véronique Van Eyck (162) een minder verrassende naam op de tabel.  Véronique behaalde zo na 1996, 1998 en 2006 al haar vierde titel.  Ze deed acht slagen beter dan Carmen Lambrecht (170).  

Verder werden er in de verschillende categorieën nog tal van kampioenen gehuldigd.  Hierbij een overzicht van alle winnaars:

Dames: Clubkampioen: Véronique Van Eyck 162 - Runner Up: Carmen Lambrecht 170 - netprijs: Sophie Rasson 143

Heren: Clubkampioen: Philippe Stroobants 152 - Runner Up: Peter Van Puijm 154 - netprijs: Christoph Vangeel 141

Mid-amateur: Helen Van Grembergen 183 - Sebastien Van der Planken 156

Senioren: Sonja Delport 82 - Philippe Stroobants 74

Supersenioren: Anne De Wit 87 - Carl Van Camp 81

Junioren overall: Nynke Symons 114 - Jan-Willem Verbeeck 79

Kids: Alyssa Radzinski 34 - Thibe De Beckker 31

Preminiemen: Nynke Symons 114 - Callum McLean 85

Miniemen: Athea De Schutter 114 - Jan-Willem Verbeeck 79

Kadetten: Ewan McLean 67

Scholieren: Miro Heller 97

Lees verder