Clubkampioenen 2018

Geschreven door Piet Vandenbussche op vrijdag 11 mei 2018 in de categorie

Clubkampioenen 2018

​Gisteren werden de jaarlijkse clubkampioenschappen gespeeld.  De overwinning bij de heren was voor Sebastien Van der Planken met 148 slagen met 4 slagen voorsprong op Bram Kevelaers.  Bij de dames werd Sofie Vandenbussche (166) clubkampioene met één slag voorsprong op Sonja Delport.  Xanthippe Absil en Christoph Vangeel wonnen de netto-prijs.  

Hierbij de volledige lijst van de kampioenen:

Heren: Sebastien Van der Planken (148) - Dames: Sofie Vandenbussche (166)

Mid-amateur:Sebastien Van der Planken (148) - Dames: Xanthippe Absil (174)

Senioren: Peter Van Puijm (82) - Sonja Delport (80)

Super-senioren: Brian Slade (84) - Sonja Delport (80)

Junioren overall: Jan-Willem Verbeeck (88) - Athea De Schutter (116)

Kids 9 holes: Michiel Jeuniaux (45) - Nynke Symons (56)

Preminiemen: Jan-Willem Verbeeck (88)

Miniemen: Sander Van Den Berghe (91) 

Kadetten: Charles Robyn (105)

Scholieren: Mick Schmitz (89)

Proficiat aan alle kampioenen!

Lees verder

Interclub Finale voor dames 2!

Geschreven door Sofie Lemmens op maandag 30 april 2018 in de categorie

Interclub Finale voor dames 2!

Ook afgelopen weekend werd er ijverig “geïnterclubt” door de teams van Ternesse, met als kers op de taart het dames 2 team onder leiding van captain Ritje Van Putte!

De dames speelden en wonnen zaterdag tegen Sept Fontaines met 3-2 en werden daarmee 2in hun poule. Zondag speelden zij de halve finale tegen Louvain La Neuve en wonnen met overtuigende 4-1 cijfers. Dinsdag 1 mei nemen zij het op tegen Waterloo, de ploeg waar zij de eerste match deze interclubs tegen speelden maar helaas van verloren. Tijd voor een revanche match dus! Alle supporters zijn welkom op dinsdag 1 mei vanaf 10u45 op Hulencourt.

Maar niet vergeten dat ook de andere teams alles uit de kast gehaald hebben afgelopen dagen. We lijsten de resultaten even voor u op. 

Dames 1 speelde zaterdag een spannende match tegen Antwerp, zij konden uiteindelijk op hole 21 het 3e en winnende punt binnenhalen en eindigen 2in de poule. Zij behouden hun plaats in 2e divisie.

Dames 2 werd hierboven reeds uitgebreid besproken.

Dames 3 nam het de 3e wedstrijddag op tegen Limburg en kon op hole 20 de 3-2 winst binnenhalen en werden ook 2e in de poule en behouden hun plek in 2e divisie.

Heren 1 kon op zaterdag ook huiswaarts keren met een 3-2 winst op zak tegen Bossenstein en werden eveneens 2e in de poule en behouden de plaats in 2divisie.

Heren 2 kon helaas geen winst binnenhalen dit jaar en verloor zaterdag met nipte 2-3cijfers tegen La Bruyere. Zij spelen volgend jaar niet meer in 2e maar in 3divisie.

Heren 3 speelde zaterdag tegen Anderlecht maar kon geen 3e punt binnenhalen en strandde op een 2-3 nederlaag. Zondag was hun play-off tegen Sept Fontaines bepalend om in eerste divisie te blijven. Zij hielden de spanning erin en haalden op hole 20 de 3-2 overwinning binnen!

Heren 4 tenslotte onderging hetzelfde lot als Heren 3. Zij konden geen winst behalen tegen Drie Eycken op zaterdag en namen het in de play-off zondag op tegen Empereur. Ook zij konden hun plek in eerste divisie behouden door een 3-2 winst.

Overwegend een positieve balans met behoud van bijna alle ploegen! Maar vooral niet vergeten: dinsdag 1 mei kunnen de dames alle supporters gebruiken op hun match tegen Waterloo, eerste start om 10u45 op de golf van Hulencourt!

 

Lees verder

Young Golfers Ranking

Geschreven door Sofie Lemmens op woensdag 25 april 2018 in de categorie

Young Golfers Ranking

​De ranking van de 3 wekelijkse wedstrijden kan je terugvinden via volgende link: http://ternessegolf.be/_uploads/brochures/YG2018Ranking.xlsx 

Lees verder

Balans na eerste Interclub weekend

Geschreven door Sofie Lemmens op maandag 23 april 2018 in de categorie Algemeen

Balans na eerste Interclub weekend

​Afgelopen weekend gingen er weer 7 ploegen van Ternesse aan de slag om de eer van de club te verdedigen op de Interclubs of Belgium. We lijsten even de resultaten van de eerste 2 wedstrijddagen op.

Dames 1 kon op Kampenhout zaterdag met een nipte 2-3 eindscore niet winnen tegen Oostende. Zondag verliep het vlotter en wonnen de dames met 4-1 tegen Puyenbroeck. Zij staan momenteel op de 3e plaats in de poule. Zaterdag 27 april wacht de laatste match tegen Antwerp.

Dames 2 kon op zaterdag niet winnen tegen Waterloo en moest met 1-4 het onderspit delven, maar zondag konden ook zij zich herpakken en wonnen met 3-2 tegen Rigenee. Zaterdag 27/04 wacht hen een volgende match op Pierpont tegen Sept Fontaines. Momenteel bezetten zij de 3e plaats in de poule.

Dames 3 staan na 2 matchdagen op Mont Garni de 2e plaats in de poule. Zij konden op zaterdag geen winst behalen tegen Sept-Fontaines, de eindstand werd 2-3. Zondag tegen Henri-Chapelle kon Ternesse wel de bovenhand nemen en wonnen de dames met 3-2. Zaterdag 27/04 volgt een match tegen Limburg. 

Bij de Heren in de eerste afdeling op Waterloo werd het op dag 1 tegen Hulencourt 2-3, op zondag konden zij wel de overwinning binnenhalen tegen Limburg, 27/04 wacht hen een wedstrijd tegen Bossenstein. Heren 1 staan momenteel op de 2e plaats in de poule.

Heren 2 haalde 2 dagen na elkaar geen winst binnen op Sept Fontaines en verloor met 1-4 tegen Cleydael op zaterdag en met dezelfde cijfers op zondag tegen Sart-Tilman. Zij staan op de 4e plaats in de poule en nemen het 27/04 op tegen La Bruyere.

Heren 3 was de enige ploeg die op zaterdag een overwinning kon binnenhalen, zij scoorden op Hainaut 3-2 tegen Sart-TIlman. Zondag was het echter een nipte nederlaag met 2-3 tegen La Bruyere. Aanstaande zaterdag nemen zij het op tegen Anderlecht. Momenteel staan zij op de 3e plaats in de poule.

Heren 4 traden ook aan op Hainaut maar konden zaterdag geen overwinning behalen tegen Sart-Tilman, het werd 2-3. De dag nadien namen ze het op tegen Rigenee en verloren met dezelfde cijfers. Zaterdag wordt het ook hier een clash van 2 antwerpse clubs met een match tegen Drie Eycken, Momenteel staat de ploeg op de 3e plaats in de poule.

We wensen alle ploegen nog veel succes het volgende weekend, alle andere leden zijn uiteraard meer dan welkom om te komen supporteren voor onze ploegen!

 

Lees verder

Opening nieuwe parking en oefenaccommodaties

Geschreven door Piet Vandenbussche op zaterdag 14 april 2018 in de categorie

Opening nieuwe parking en oefenaccommodaties

​Dit weekend wordt de nieuwe parking en de vernieuwde oefenaccommodatie in gebruik genomen.  Net op tijd voor de start van het zomerseizoen!

Eindelijk een propere parking!  Als tegenprestatie voor het jarenlange geduld en de vuile auto’s, gaan we dit weekend de auto’s van de leden op de parking wassen! 

Op de driving range worden ook 20.000 gloednieuwe Callaway-ballen ingezet!  Er kan vanaf gloednieuwe matten gespeeld worden en de graspractice is afgewerkt voor gebruik tijdens het golfseizoen.  Op het voorplein kan je nu de korte slagen oefenen rond de uitgebreide oefengreen.

Tegelijk wordt over twee dagen de Prijs van de Voorzitter beslecht.  

Morgen verwelkomen we dan ook nog tal van golf’benieuwde’ mensen op de Starttogolf-dag.  Het drukke weekend sluiten we af met een gezellige officiële opening voor de leden. 

Lees verder