Ternesse treurt om verlies Johan Greeve

Geschreven door Piet Vandenbussche op woensdag 12 juni 2019 in de categorie

Ternesse treurt om verlies Johan Greeve

Beste Ternesse leden, 

Het is met zeer grote droefheid dat wij U het overlijden van de heer Johan Greeve, Honorary Secretary van Ternesse GCC en lid van de Raad van Bestuur, moeten meedelen.Jo heeft ons verlaten op Pinkstermaandag thuis in familiekring, plots maar niet onverwacht, na een uitermate moedige strijd tegen een slepende ziekte.

Jo is de echtgenoot van Gert De Baets, dochter van José De Baets, stichter van Ternesse. Hij is de papa van Katia - ons allen gekend - , Anouk en Nico gehuwd met Mya, grootvader van Matisse en de pas geboren Josie Linh.

Met een warm hart betuigen we onze innige deelneming en wensen we de hele familie enorm veel sterkte toe.

Jo heeft voor Ternesse zeer veel betekend. De voorbije 10 jaren waren zijn wijsheid en zijn constructieve geest onmiskenbare pijlers voor de beleidsvoering achter de schermen op Ternesse. Menigmaal dwongen zijn eerlijkheid en rechtvaardigheid respect af bij vriend en tegenpartij.

Maar er is veel meer: Jo was dé belichaming van de Ternesse cultuur: enthousiast, oprecht met iedereen, vriend van velen en gepassonieerd door het golf spelletje. Mensen laten genieten, mensen laten glimlachen; dat stond voor hem voorop.

Beste Jo, het ga je goed.

We gaan je enorm missen.

De Raad van Bestuur en het Management 

Lees verder

Activiteitenkalender Bridge 2019-2020

Geschreven door Sofie Lemmens op woensdag 12 juni 2019 in de categorie Bridge

Activiteitenkalender Bridge 2019-2020

​Beste Bridgers, 

Hierbij de activiteitenkalender voor het komende seizoen.

2019

dinsdag 16 april                     Begin van het Clubkampioenschap 2019-2020

woensdag 24 april                  Paastornooi

zaterdag 4 mei                       Lente Golf & Bridge

dinsdag 7 mei                         Algemene vergadering

dinsdag 3 september             Golf & Bridge Event

dinsdag 1 oktober                   Koekjestornooi

woensdag 16 oktober             Begin woensdagbridge

woensdag 30 oktober             Halloween tornooi

dinsdag 5 november               Begin dinsdagnamiddag bridge

woensdag 4 december           Prijs

Zwarte Piet

woensdag 25 december         geen bridge:  wordt verplaatst naar donderdag 26 december

2020

woensdag 1 januari                geen bridge: wordt verplaatst naar donderdag 2 januari

woensdag 8 januari                Nieuwjaarsdrink

woensdag 15 januari              Worstenbrood tornooi

woensdag 12 februari            Valentijn tornooi

woensdag 15 april                   Paastornooi en ook het laatste tornooi tellende voor het Clubkampioenschap 2019-2020

dinsdag 21 april                      Begin van het Clubkampioenschap 2020-2021

dinsdag 5 mei                         Algemene vergadering

Lees verder

Wereldprimeur op Ternesse

Geschreven door Piet Vandenbussche op maandag 3 juni 2019 in de categorie

Wereldprimeur op Ternesse

De Ternesse Performance Academy werd dit weekend uitgerust met een ‘Gymeyes’ test-installatie.  Ternesse is wereldwijd de eerste golfclub waar het systeem geplaatst is.  Deze installatie werd in het eerste prolokaal geplaatst en is voor alle leden gratis toegankelijk.

Gymeyes is een product afkomstig uit de gymwereld.  Het werkt als volgt:  Druk op het scherm en het systeem begint af te tellen.  Na 5 seconden start een opname van uw swing met twee camera’s (voor en zij).  De opname duurt 15 seconden.  Daarna kan u onmiddellijk uw swing bekijken in split-screen.  Je kan ook slowmotion kijken of de swing analyseren door aantekeningen op het scherm te maken.  Naar keuze kan u daarna uw opname dan mailen of naar uw smartphone zenden om achteraf te bekijken of te delen.  Bevalt de poging niet dan kan je de opname deleten en een nieuwe opname starten.

Kortom, Gymeyes is een eenvoudige maar zeer leuke tool tijdens het practicen.   Indien het systeem na de proefperiode een succes blijft, zal een definitieve installatie gebeuren.  Dus zeker eens testen in de komende dagen!  We kijken uit naar uw feedback!

Lees verder

Ladies op uitstap op 5 en 6 augustus

Geschreven door Sofie Lemmens op donderdag 25 april 2019 in de categorie Ladies

Ladies op uitstap op 5 en 6 augustus

De Ladies trekken dit jaar naar Duitsland naar een zéér mooie baan met een supergezellig clubhouse en een super verzorgd hotel****: Golf Clostermannshof. We vertrekken van Ternesse met onze vertrouwde autobus (aangeboden door Ladies-kas) naar Niederkassel waar de koffie bij aankomst klaar staat. De eerste flight vertrekt om 13u04 – de golfbaan is een vlakke baan en buggys niet extra nodig! Wij hebben een 4-gangen-diner besteld met veel ambiance. Dinsdag een uitgebreid ontbijt en dan start onze eerste flight reeds om 9u20! Een lunchpakket kan extra besteld worden. Na de leuke wedstrijd staat een lichte maaltijd (2-gangen) klaar. Lekkere drankjes, prijsuitreikingen en leuke verrassingen zijn natuurlijk ook van de partij.

PRIJS: 285,-€                

inschrijven via i-golf voor 12 mei

voorschot: 50,-€ voor 6 mei te betalen via Ladieskas: BE49 7330 3973 5371

Inbegrepen: bus, 2 greenfees, aperitief, 4-gangendiner + 2 gangen maaltijd met drank, extra drankjes in clubhouse, 1 overnachting met ontbijt – calamiteitenfonds.

Niet inbegrepen: 

Lunchpakket: 12,-€  flesje water inbegrepen

Buggy: 30,-€  

Toeslag éénpersoonskamer: 30,-€

Ballen drivingrange: 2,-€/36 ballen     

DRINGEND: dringend inschrijven (32 plaatsen) met betaling voorschot en vermelding : van slaapmaatje of éénpersoonskamer en eventueel buggy (er zijn maar 6 buggys!!!!).

Wij moeten reservering bevestigen VOOR 12 mei

 

Lees verder

Winnaars Senioren Wintercup

Geschreven door Sofie Lemmens op maandag 1 april 2019 in de categorie Seniors

Winnaars Senioren Wintercup

​De senioren wintercup werd op de laatste donderdag van maart afgerond. Er werden 13 wedstrijden gespeeld. Voor het eindklassement komen de beste 6 resultaten per speler in aanmerking. Dit geeft volgende uitslag per categorie:

Dames 1 (tot hcp 23,5)

1. Véronique Van Eyck 121 punten

2. Alda Poelmans 110 punten 3. Cathérine Geerts 110 punten 4. Ria Van Lankeren Matthes - Coenen 104 punten 5. Monique Dal 103 punten

Dames 2 (hcp 23,6 tot 36) 

1. Nicole Kocken 97 punten  2. Martine Selhors 95 punten 3. Christiane Deboodt 89 punten 4. Ella Cornelis 88 punten 5. Els Barbiers 74 punten

Heren 1 (tot hcp 22) 

1. Willy Van Alphen 119 punten 2. Elie Lagrain 110 punten 3. Lode Bertels 107 punten 4. Harry Geuns 106 punten 5. Leon Van Schoors 102 punten

Heren 2 (hcp 22,1 tot 36)

1. Robert Deboel 124 punten  2. Danny Carelsberg 116 punten 3. Michel Peeters 116 punten 4. Marc Haan 113 punten 5. Walter Van Asch 107 punten

Prijzen worden uitgereikt op de openingswedstrijd van 11 april.

 

Lees verder