Weer een topreis van de senioren

Geschreven door Sofie Lemmens op maandag 13 november 2017 in de categorie Seniors

Weer een topreis van de senioren

Van 2 tot 9 oktober hebben de senioren hun jaarlijkse reis gemaakt. Wij waren met zijn 25. 

Dit jaar ging het naar het La Manga Resort. een domein van 560 ha. Dit alles omvattend complex omvat hotel, woningen, appartementen, restaurants, naast een groot aantal sportfaciliteiten. Vernoemen we 28 tennisterreinen, 8 voetbalvelden (waar ‘s winters Belgische topploegen hun stage houden) en natuurlijk voor ons ook 3 mooie en behoorlijk uitdagende golfbanen (we kregen dan ook de broodnodige extra strokes!).

We verbleven in het uitstekende La Manga Principe Felipe Hotel.

Iedereen heeft kunnen genieten van al dit fraais, zeker met het prachtige weer.

De sfeer zat er zoals steeds weer in, zeker ook in de piano bar.

Na de prachtige week vlogen we dan voldaan terug van Murcia naar Antwerpen.

Lees verder

Ternesse G&CC kende dit jaar wederom een topseizoen.

Geschreven door Piet Vandenbussche op woensdag 18 oktober 2017 in de categorie

Ternesse G&CC kende dit jaar wederom een topseizoen.

Ondanks de droogte tijdens de lente en de vrij natte zomer was het terrein in topconditie. De zeer positieve feedback van onze leden maar ook van de bezoekers van de ons omringende clubs, en van ver daarbuiten, loog er dan ook niet om. Een pluim die onze hoofdgreenkeeper Luc De Bie en zijn ganse team op hun hoed mogen steken.

De opening van onze nieuwe shop, met geïntegreerd onthaal en de uitgebreide openingsuren, betekenden dankzij de inzet van niet alleen het onthaal en caddiemaster team maar ook van de administratieve medewerkers en het management, opnieuw een significante stap voorwaarts in het verbeteren van het product Ternesse naar leden en bezoekers toe.

Als je dit dan nog kan complementeren met het team van Ternesse Golfbistro, dat vrij unaniem beschouwt wordt als één van de beste golfhoreca uitbatingen in België, dan is Ternesse G&CC goed op weg om een unieke golfbeleving aan te bieden.

Maar het bereiken van de visie voor Ternesse G&CC vereist dat we niet enkel deze sterke punten consolideren en verder uitbouwen, maar ook dat de zwakke punten worden weggewerkt.

Daarom worden deze winter de Parking en de Practice faciliteiten grondig aangepakt. 

De Parking wordt uitgebreid en volledig gefatsoeneerd met nieuwe vehardingen , betere verlichting en betere toegangscontrole,

De Practice faciliteiten zullen een volledige metamorfose ondergaan Er komen: • nieuwe leslokalen, • meer afslagplaatsen op de driving range • een bijna 1000m2 grote afslagplaats op gras die tijdens het zomerseizoen zal kunnen gebruikt worden • een nieuwe grote oefengreen voor putting, chipping en bunkerplay  • een zone voor het oefenen van wedges van 30 tot 80m.

Deze nieuwe, significante investeringen betekenen wederom een grote upgrade in de totaalbeleving die wil Ternesse G&CC bieden.

Lees verder

Ontdek het ‘Yem’-membership

Geschreven door Piet Vandenbussche op dinsdag 17 oktober 2017 in de categorie

Ontdek het ‘Yem’-membership

Ternesse Golf & Country club zet volop in op de ‘Young golfers’ tussen de 25 en 39 jaar met de nieuwe ‘Yem’-formule. Voor slechts €580,00 per jaar kan je op Ternesse ‘Young Executive Member’ worden!.

Dit omvat onbeperkt oefenen (gratis oefenballen) op de oefenfaciliteiten en onbeperkt golfen op onze uitdagende executive course (1620 meter - par 31)! Optioneel kan met deze formule zes maal gegolfd worden op de Championship Course à 50% greenfee. Wie nu lid wordt geniet van deze formule tot eind oktober 2018. Ideaal voor beginnende golfers, jonge ondernemers en ouders, actieve sporters en toffe hipsters!

Lees verder

Knalprestatie: Ternesse senioren interclubkampioen!

Geschreven door Piet Vandenbussche op vrijdag 6 oktober 2017 in de categorie

Knalprestatie: Ternesse senioren interclubkampioen!

Ons senioren Men II-team, is woensdag op Golf d’Hulencourt Kampioen van België geworden.  Ze versloegen Sept Fontaines in de finale met 2-1.  De ploeg van captain Walter Rommens wordt zo de eerste Ternesse Club in de geschiedenis die in een eerste divisie de titel kan wegkapen!  Proficiat aan alle sterkhouders.

Senioren Men I eindigde derde in de tweede divisie.

Bij de senioren Ladies II - divisie 1 eindigt Ternesse als zesde op 8 ploegen.  Ladies I werd laatste in de eerste divisie en zakt volgend jaar naar tweede divisie.

Bij de senioren (65+) noteren we ook een knappe finaleplaats voor onze damesploeg die uiteindelijk enkel de duimen moest leggen tegen Royal Waterloo (1,5-2,5).  Het heren seniorenteam 65+ werd zevende in de eerste divisie.

Lees verder

Delegatie van Red Eagles speelde vrijdag 100 holes

Geschreven door Sofie Lemmens op zaterdag 15 juli 2017 in de categorie

Delegatie van Red Eagles speelde vrijdag 100 holes

​De ‘Red Eagles’ , een spin-off van de succesvolle heren III ploeg van Ternesse zitten niet om een stunt verlegen.  Na een fenomale ‘fastest golf round’ in 2016 (18 holes met 18 golfers in 23 minuten en 10 seconden), ging een delegatie van dezelfde groep gisteren een nieuwe challenge aan.

Vrijdagochtend stonden ze al om 5h25 met vier op de afslag om op één dag 100 holes of 5 rondes en 10 holes in stroke play te spelen. Dertien en een halfuur later, rond 20h00, was de opdracht geslaagd voor Jan Ronsse, Frank Buyl, Luc De Coster, Fred Boeykens en hun enthousiaste caddies.  Er werd daarvoor 40,22 km afgehaspeld, goed voor bijna 60.000 stappen en een verbruik van 4.500 calorieën.  Elke ronde duurde gemiddeld 2,5 uur en er werd enkel gepauzeerd voor koffie of een douche.  

Een geweldige sportieve prestatie van deze 4 heren, die ook nog eens een noemenswaardige score konden neerzetten tijdens hun golfmarathon. De beste score was 100 holes in 466 slagen. Knap gedaan!

Aangezien het in deze periode nog tot 22h00 uur licht is, zit er nog wat rek op de prestatie.  Wie volgt zich geroepen om deze uitdaging aan te gaan?

Lees verder